Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (2024)

Refer to our Eureka 2nd Grade Module 4 Lesson 13 Answer Key Solve the problems. You can understand the concepts in-depth with the help of the Eureka Math Book Answers 2nd Grade solution Key. We provide the step by step explanations for all the questions by using the figures. You can easily understand the concepts in-depth with the help of the Eureka Math Answer Grade 2nd Module 4 Lesson.

Engage NY Eureka Math 2nd Grade Module 4 Lesson 13 Answer Key

Students who feel difficulty in solving the problems can quickly understand the concepts with the help of our Eureka Math Book 2nd Grade Module 4 Lesson 13 Answer key. In order to excel in the exam, we suggest the students of 2nd standards refer to the Eureka Math Book 2nd Grade Module 4 Lesson 13 Answer key.

Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Sprint Answer Key

A. Subtraction Patterns
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (1)

Answer:
10 – 5 = 5, 20 – 5 = 15, 30 – 5 = 25, 10 – 2 = 8, 20 – 2 = 18, 30 – 2 = 28, 11 – 2 = 9, 21 – 2 = 19, 31 – 2 = 29, 10 – 8 = 2, 11 – 8 = 3, 21 – 8 = 13, 31 – 8 = 23, 14 – 5 = 9, 24 – 5 = 19, 34 – 5 = 29, 15 – 6 = 9, 25 – 6 = 19, 35 – 6 = 29, 10 – 7 = 3, 20 – 8 = 12, 30 – 9 = 21, 14 – 6 = 8, 24 – 6 = 18, 34 – 6 = 28, 15 – 7 = 8, 25 – 7 = 18, 35 – 7 = 28, 11 – 4 = 7, 21 – 4 = 17, 31 – 4 = 27, 12 – 6 = 6, 22 – 6 = 16, 32 – 6 = 26, 21 – 6 = 15, 31 – 6 = 25, 12 – 8 = 4, 32 – 8 = 24, 21 – 8 = 13, 31 – 8 = 23, 28 – 9 = 19, 27 – 8 = 19, 38 – 9 = 29, 37 – 8 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
10 – 5 = 5, 20 – 5 = 15, 30 – 5 = 25, 10 – 2 = 8, 20 – 2 = 18, 30 – 2 = 28, 11 – 2 = 9, 21 – 2 = 19, 31 – 2 = 29, 10 – 8 = 2, 11 – 8 = 3, 21 – 8 = 13, 31 – 8 = 23, 14 – 5 = 9, 24 – 5 = 19, 34 – 5 = 29, 15 – 6 = 9, 25 – 6 = 19, 35 – 6 = 29, 10 – 7 = 3, 20 – 8 = 12, 30 – 9 = 21, 14 – 6 = 8, 24 – 6 = 18, 34 – 6 = 28, 15 – 7 = 8, 25 – 7 = 18, 35 – 7 = 28, 11 – 4 = 7, 21 – 4 = 17, 31 – 4 = 27, 12 – 6 = 6, 22 – 6 = 16, 32 – 6 = 26, 21 – 6 = 15, 31 – 6 = 25, 12 – 8 = 4, 32 – 8 = 24, 21 – 8 = 13, 31 – 8 = 23, 28 – 9 = 19, 27 – 8 = 19, 38 – 9 = 29, 37 – 8 = 29.
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (2)

Question 1.
10 – 5 = 5.

Answer:
10 – 5 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
10 – 5 = 5.
5 + 5 = 10.

Question 2.
20 – 5 = 15.

Answer:
20 – 5 = 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
20 – 5 = 15.
15 + 5 = 20.

Question 3.
30 – 5 = 25.

Answer:
30 – 5 = 25.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
30 – 5 = 25.
25 + 5 = 30.

Question 4.
10 – 2 = 8.

Answer:
10 – 2 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
10 – 2 = 8.
8 + 2 = 10.

Question 5.
20 – 2 = 18.

Answer:
20 – 2 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
20 – 2 = 18.
18 + 2 = 20.

Question 6.
30 – 2 = 28.

Answer:
30 – 2 = 28.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
30 – 2 = 28.
28 + 2 = 30.

Question 7.
11 – 2 = 9.

Answer:
11 – 2 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
11 – 2 = 9.
9 + 2 = 11.

Question 8.
21 – 2 = 19.

Answer:
21 – 2 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
21 – 2 = 19.
19 + 2 = 21.

Question 9.
31 – 2 = 29.

Answer:
31 – 2 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
31 – 2 = 29.
29 + 2 = 31.

Question 10.
10 – 8 = 2.

Answer:
10 – 8 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
10 – 8 = 2.
2 + 8 = 10.

Question 11.
11 – 8 = 3.

Answer:
11 – 8 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
11 – 8 = 3.
3 + 8 = 11.

Question 12.
21 – 8 = 13.

Answer:
21 – 8 = 13.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
21 – 8 = 13.
13 + 8 = 21.

Question 13.
31 – 8 = 23.

Answer:
31 – 8 = 23.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
31 – 8 = 23.
23 + 8 = 31.

Question 14.
14 – 5 = 9.

Answer:
14 – 5 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
14 – 5 = 9.
9 + 5 = 14.

Question 15.
24 – 5 =19.

Answer:
24 – 5 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
24 – 5 = 19.
19 + 5 = 24.

Question 16.
34 – 5 = 29.

Answer:
34 – 5 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
34 – 5 = 29.
29 + 5 = 34.

Question 17.
15 – 6 = 9.

Answer:
15 – 6 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
15 – 6 = 9.
9 + 6 = 15.

Question 18.
25 – 6 = 19.

Answer:
25 – 6 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
25 – 6 = 19.
19 + 6 = 25.

Question 19.
35 – 6 = 29.

Answer:
35 – 6 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
35 – 6 = 29.
29 + 6 = 35.

Question 20.
10 – 7 = 3.

Answer:
10 – 7 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
10 – 7 = 3.
3 + 7 = 10.

Question 21.
20 – 8 = 12.

Answer:
20 – 8 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
20 – 8 = 12.
12 + 8 = 20.

Question 22.
30 – 9 = 21.

Answer:
30 – 9 = 21.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
30 – 9 = 21.
21 + 9 = 30.

Question 23.
14 – 6 = 8.

Answer:
14 – 6 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
14 – 6 = 8.
8 + 6 = 14.

Question 24.
24 – 6 = 18.

Answer:
24 – 6 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
24 – 6 = 18.
18 + 6 = 24.

Question 25.
34 – 6 = 28.

Answer:
34 – 6 = 28.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
34 – 6 = 28.
28 + 6 = 34.

Question 26.
15 – 7 = 8.

Answer:
15 – 7 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
15 – 7 = 8.
8 + 7 = 15.

Question 27.
25 – 7 = 18.

Answer:
25 – 7 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
25 – 7 = 18.
18 + 7 = 25.

Question 28.
35 – 7 = 28.

Answer:
35 – 7 = 28.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
35 – 7 = 28.
28 + 7 = 35.

Question 29.
11 – 4 = 7.

Answer:
11 – 4 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
11 – 4 = 7.
7 + 4 = 11.

Question 30.
21 – 4 = 17.

Answer:
21 – 4 = 17.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
21 – 4 = 17.
17 + 4 = 21.

Question 31.
31 – 4 = 27.

Answer:
31 – 4 = 27.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
31 – 4 = 27.
27 + 4 = 31.

Question 32.
12 – 6 = 6.

Answer:
12 – 6 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
12 – 6 = 6.
6 + 6 = 12.

Question 33.
22 – 6 = 16.

Answer:
22 – 6 = 16.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
22 – 6 = 16.
16 + 6 = 22.

Question 34.
32 – 6 = 26.

Answer:
32 – 6 = 26.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
32 – 6 = 26.
26 + 6 = 32.

Question 35.
21 – 6 = 15.

Answer:
21 – 6 = 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
21 – 6 = 15.
15 + 6 = 21.

Question 36.
31 – 6 = 25.

Answer:
31 – 6 = 25.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
31 – 26 = 25.
25 + 26 = 31.

Question 37.
12 – 8 = 4.

Answer:
12 – 8 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
12 – 8 = 4.
4 + 8 = 12.

Question 38.
32 – 8 = 24.

Answer:
32 – 8 = 24.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
32 – 8 = 24.
24 + 8 = 32.

Question 39.
21 – 8 = 13.

Answer:
21 – 8 = 13.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
21 – 8 = 13.
13 + 8 = 21.

Question 40.
31 – 8 = 23.

Answer:
31 – 8 = 23.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
31 – 8 = 23.
23 + 8 = 31.

Question 41.
28 – 9 = 19.

Answer:
28 – 9 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
28 – 9 = 19.
19 + 9 = 28.

Question 42.
27 – 8 = 9.

Answer:
27 – 8 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
27 – 8 = 9.
9 + 8 = 27.

Question 43.
38 – 9 = 18.

Answer:
38 – 9 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
38 – 9 = 18.
18 + 9 = 38.

Question 44.
37 – 8 = 29.

Answer:
37 – 8 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
37 – 8 = 29.
29 + 8 = 37.

B. Subtraction Patterns
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (3)

Question 1.
10 – 1 = 9.

Answer:
10 – 1 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
10 – 1 = 9.
9 + 1 = 10.
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (4)

Question 2.
20 – 1 = 19.

Answer:
20 – 1 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
20 – 1 = 19.
19 + 1 = 20.

Question 3.
30 – 1 = 29.

Answer:
30 – 1 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
30 – 1 = 29.
29 + 1 = 30.

Question 4.
10 – 3 = 7.

Answer:
10 – 3 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
10 – 3 = 7.
7 + 3 = 10.

Question 5.
20 – 3 = 17.

Answer:
20 – 3 = 17.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
20 – 3 = 17.
17 + 3 = 20.

Question 6.
30 – 3 = 27.

Answer:
30 – 3 = 27.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
30 – 3 = 27.
27 + 3 = 30.

Question 7.
12 – 3 = 9.

Answer:
12 – 3 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
12 – 3 = 9.
9 + 3 = 12.

Question 8.
22 – 3 = 19.

Answer:
22 – 3 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
22 – 3 = 19.
19 + 3 = 22.

Question 9.
32 – 3 = 29.

Answer:
32 – 3 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
32 – 3 = 29.
29 + 3 = 32.

Question 10.
10 – 9 = 1.

Answer:
10 – 9 = 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
10 – 9 = 1.
1 + 9 = 10.

Question 11.
11 – 9 = 2.

Answer:
11 – 9 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
11 – 9 = 2.
2 + 9 = 11.

Question 12.
21 – 9 = 12.

Answer:
21 – 9 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
21 – 9 = 12.
12 + 9 = 21.

Question 13.
31 – 9 = 22.

Answer:
31 – 9 = 22.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
31 – 9 = 22.
22 + 9 = 31.

Question 14.
13 – 4 = 9.

Answer:
13 – 4 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
13 – 4 = 9.
9 + 4 = 13.

Question 15.
23 – 4 = 19.

Answer:
23 – 4 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
23 – 4 = 19.
19 + 4 = 23.

Question 16.
33 – 4 = 29.

Answer:
33 – 4 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
33 – 4 = 29.
29 + 4 = 33.

Question 17.
16 – 7 = 9.

Answer:
16 – 7 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
16 – 7 = 9.
9 + 7 = 16.

Question 18.
26 – 7 = 19.

Answer:
26 – 7 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
26 – 7 = 19.
19 + 7 = 26.

Question 19.
36 – 7 = 29.

Answer:
36 – 7 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
36 – 7 = 29.
29 + 7 = 36.

Question 20.
10 – 6 = 4.

Answer:
10 – 6 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
10 – 6 = 4.
6 + 4 = 10.

Question 21.
20 – 7 = 13.

Answer:
20 – 7 = 13.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
20 – 7 = 13.
13 + 7 = 20.

Question 22.
30 – 8 = 22.

Answer:
30 – 8 = 22.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
30 – 8 = 22.
22 + 8 = 30.

Question 23.
13 – 5 = 8.

Answer:
13 – 5 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
13 – 5 = 8.
8 + 5 = 13.

Question 24.
23 – 5 = 18.

Answer:
23 – 5 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
23 – 5 = 18.
18 + 5 = 23.

Question 25.
33 – 5 = 28.

Answer:
33 – 5 = 28.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
33 – 5 = 28.
28 + 5 = 33.

Question 26.
16 – 8 = 8.

Answer:
16 – 8 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
16 – 8 = 8.
8 + 8 = 16.

Question 27.
26 – 8 = 18.

Answer:
26 – 8 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
26 – 8 = 18.
18 + 8 = 26.

Question 28.
36 – 8 = 28.

Answer:
36 – 8 = 28.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
36 – 8 = 28.
28 + 8 = 36.

Question 29.
12 – 5 = 7.

Answer:
12 – 5 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
12 – 5 = 7.
7 + 5 = 12.

Question 30.
22 – 5 = 17.

Answer:
22 – 5 = 17.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
22 – 5 = 17.
17 + 5 = 22.

Question 31.
32 – 5 = 27.

Answer:
32 – 5 = 27.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
32 – 5 = 27.
27 + 5 = 32.

Question 32.
11 – 5 = 6.

Answer:
11 – 5 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
11 – 5 = 6.
6 + 5 = 11.

Question 33.
21 – 5 = 19.

Answer:
21 – 5 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
21 – 5 = 19.
19 + 5 = 21.

Question 34.
31 – 5 = 29.

Answer:
31 – 5 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
31 – 5 = 29.
29 + 5 = 31.

Question 35.
12 – 7 = 5.

Answer:
12 – 7 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
12 – 7 = 5.
5 + 7 = 12.

Question 36.
22 – 7 = 15.

Answer:
22 – 7 = 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
22 – 7 = 15.
15 + 7 = 22.

Question 37.
11 – 7 = 4.

Answer:
11 – 7 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
11 – 7 = 4.
4 + 7 = 11.

Question 38.
31 – 7 = 24.

Answer:
31 – 7 = 24.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
31 – 7 = 24.
24 + 7 = 31.

Question 39.
22 – 9 = 13.

Answer:
22 – 9 = 13.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
22 – 9 = 13.
13 + 9 = 22.

Question 40.
32 – 9 = 23.

Answer:
32 – 9 = 23.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
32 – 9 = 23.
23 + 9 = 32.

Question 41.
38 – 9 = 29.

Answer:
38 – 9 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
38 – 9 = 29.
29 + 9 = 38.

Question 42.
37 – 8 = 29.

Answer:
37 – 8 = 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
37 – 8 = 29.
29 + 8 = 37.

Question 43.
28 – 9 = 19.

Answer:
28 – 9 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
28 – 9 = 19.
19 + 9 = 28.

Question 44.
27 – 8 = 19.

Answer:
27 – 8 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the numbers.
27 – 8 = 19.
19 + 8 = 27.

Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Problem Set Answer Key

Question 1.
Solve vertically. Draw a place value chart and chips to model each problem. Show how you change 1 ten for 10 ones, when necessary.
a. 31 – 19 = __12___

Answer:
31 – 19 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
3 x 10 = 30.
1 x 1 = 1.
30 + 1 = 31.
1 x 10 = 10.
9 x 1 = 9.
10 + 9 = 19.
31 – 19 = 12.
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (5)

b. 46 – 24 = __22____

Answer:
46 – 24 = 22.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
4 x 10 = 40.
6 x 1 = 6.
2 x 10 = 20.
4 x 1 = 4.
46 – 24 = 22.
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (6)

c. 51 – 33 = __18____

Answer:
51 – 33 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
5 x 10 = 50.
1 x 1 = 1.
3 x 10 = 30.
3 x 1 = 3.
50 + 1 = 51.
30 + 3 = 33.
51 – 33 = 18.
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (7)

d. 67 – 49 = __18___

Answer:
67 – 49 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
6 x 10 = 60.
4 x 10 = 40.
7 x 1 = 7.
9 x 1 = 9.
60 + 7 = 67.
40 + 9 = 49.
67 – 49 = 18.
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (8)

e. 66 – 48 = __18____

Answer:
66 – 48 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
6 x 10 = 60.
6 x 1 = 6.
4 x 10 = 40.
8 x 1 = 8.
60 + 6 = 66.
40 + 8 = 48.
66 – 48 = 18.

f. 77 – 58 = __19___

Answer:
77 – 58 = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
7 x 10 = 70.
7 x 1 = 7.
5 x 10 = 50.
8 x 1 = 8.
70 + 7 = 77.
50 + 8 = 58.
77 – 58 = 19.

Question 2.
Solve 31 – 27 and 25 – 15 vertically using the space below. Circle to tell if the number sentence is true or false.

True or False
31 – 27 = 25 – 15

Answer:
False.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
31 – 27 = 4.
25 – 15 = 10.
4 is not equal to 10.

Question 3.
Solve 78 – 43 and 81 – 46 vertically using the space below. Circle to tell if the number sentence is true or false.

True or False
78 – 43 = 81 – 46

Answer:
True.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
78 – 43 = 35.
81 – 46 = 35.
35 is equal to 35.

Question 4.
Mrs. Smith has 39 tomatoes in her garden. Mrs. Thompson has 52 tomatoes in her garden. How many fewer tomatoes does Mrs. Smith have than Mrs. Thompson?

Answer:
The fewer tomatoes do Mrs. Smith have than Mrs. Thompson = 16.

Explanation:
Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mrs. Smith has 39 tomatoes in her garden.
Mrs. Thompson has 52 tomatoes in her garden.
52 – 36 = 16.
so the fewer tomatoes do Mrs. Smith have than Mrs. Thompson = 16.

Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Exit Ticket Answer Key

Solve vertically. Draw a place value chart and chips to model each problem. Show how you change 1 ten for 10 ones, when necessary.

Question 1.
75 – 28 = ___43_____

Answer:
75 – 28 = 43.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
7 x 10 = 70.
5 x 1 = 5.
70 + 5 = 75.
2 x 10 = 20.
20 + 8 = 28.
75 – 28 = 43.

Question 2.
63 – 35 = ___28_____

Answer:
63 – 35 = 28.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
6 x 10 = 60.
3 x 1 = 3.
60 + 3 = 63.
3 x 10 = 30.
5 x 1 = 5.
30 + 5 = 35.
63 – 35 = 28.

Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Homework Answer Key

Question 1.
Solve vertically. Use the place value chart and chips to model each problem. Show how you change 1 ten for 10 ones, when necessary. The first one has been started for you.
a. 42 – 26 = __16____
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (9)

Answer:
42 – 26 = 16.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
4 x 10 = 40.
2 x 1 = 2.
40 + 2 = 42.
2 x 10 = 20.
6 x 1 = 6.
20 + 6 = 26.
42 – 26 = 16.

b. 54 – 28 = __26___
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (10)

Answer:
54 – 28 = 26.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
5 x 10 = 50.
4 x 1 = 4.
2 x 10 = 20.
8 x 1 = 8.
54 – 28 = 26.
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (11)

c. 60 – 17 = __43___
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (12)

Answer:
60 – 17 = 43.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
6 x 10 = 60.
1 x 10 = 10.
7 x 1 = 7.
60 – 17 = 43.
Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (13)

Question 2.
Solve vertically. Draw a place value chart and chips to model each problem. Show how you change 1 ten for 10 ones, when necessary.
a. 31 – 19 = ___12__

Answer:
31 – 19 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
3 x 10 = 30.
1 x 1 = 1.
1 x 10 = 10.
9 x 1 = 9.
30 + 1 = 31.
10 + 9 = 19.
31 – 19 = 12.

b. 47 – 24 = ___23___

Answer:
47 – 24 = 23.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
4 x 10 = 40.
7 x 1 = 7.
2 x 10 = 20.
4 x 1 = 4.
40 + 7 = 47.
20 + 4 = 24.
47 – 24 = 23.

c. 51 – 39 = ___12___

Answer:
51 – 39 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
5 x 10 = 50.
1 x 1 = 1.
3 x 10 = 30.
9 x 1 = 9.
50 + 1 = 51.
30 + 9 = 39.
51 – 39 = 12.

d. 67 – 44 = __23___

Answer:
67 – 44 = 23.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
6 x 10 = 60.
7 x 1 = 7.
4 x 10 = 40.
4 x 1 = 4.
60 + 7 = 67.
40 + 4 = 44.
67 – 44 = 23.

e. 76 – 54 = __22____

Answer:
76 – 54 = 22.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
7 x 10 = 70.
6 x 1 = 6.
5 x 10 = 50.
4 x 1 = 4.
70 + 6 = 76.
50 + 4 = 54.
76 – 54 = 22.

f. 82 – 59 = __23___

Answer:
82 – 59 = 23.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a place value chart and chips.
8 x 10 = 80.
2 x 1 = 2.
5 x 10 = 50.
9 x 1 = 9.
80 + 2 = 82.
50 + 9 = 59.
82 – 59 = 23.

Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 13 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5405

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.