Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 2nd Grade Module 5 Lesson 16 Answer Key

Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Sprint Answer Key

A. Subtraction from Teens
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (1)

Answer:
11 – 10 = 1, 12 – 10 = 2, 13 – 10 = 3, 19 – 10 = 9, 11 – 1 = 10, 12 – 2 = 10, 13 – 3 = 10, 17 – 7 = 10, 11 – 2 = 9, 11 – 3 = 8, 11 – 4 = 7, 11 – 8 = 3, 18 – 8 = 10, 13 – 4 = 9, 13 – 5 = 8, 13 – 6 = 7, 13 – 8 = 6, 16 – 6 = 10, 12 – 3 = 9, 12 – 4 = 8, 12 – 5 = 7, 12 – 9 = 3, 19 – 9 = 10, 15 – 6 = 9, 15 – 7 = 8, 15 – 9 = 6, 20 – 10 = 10, 14 – 5 = 9, 14 – 6 = 8, 14 – 7 = 7, 14 – 9 = 5, 15 – 5 = 10, 17 – 8 = 9, 17 – 9 = 8, 18 – 8 = 10, 16 – 7 = 9, 16 – 8 = 8, 16 – 9 = 7, 17 – 10 = 7, 12 – 8 = 4, 18 – 9 = 9, 11 – 9 = 2, 15 – 8 = 7, 13 – 7 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 10 = 1, 12 – 10 = 2, 13 – 10 = 3, 19 – 10 = 9, 11 – 1 = 10, 12 – 2 = 10, 13 – 3 = 10, 17 – 7 = 10, 11 – 2 = 9, 11 – 3 = 8, 11 – 4 = 7, 11 – 8 = 3, 18 – 8 = 10, 13 – 4 = 9, 13 – 5 = 8, 13 – 6 = 7, 13 – 8 = 6, 16 – 6 = 10, 12 – 3 = 9, 12 – 4 = 8, 12 – 5 = 7, 12 – 9 = 3, 19 – 9 = 10, 15 – 6 = 9, 15 – 7 = 8, 15 – 9 = 6, 20 – 10 = 10, 14 – 5 = 9, 14 – 6 = 8, 14 – 7 = 7, 14 – 9 = 5, 15 – 5 = 10, 17 – 8 = 9, 17 – 9 = 8, 18 – 8 = 10, 16 – 7 = 9, 16 – 8 = 8, 16 – 9 = 7, 17 – 10 = 7, 12 – 8 = 4, 18 – 9 = 9, 11 – 9 = 2, 15 – 8 = 7, 13 – 7 = 6.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (2)

Question 1.
11 – 10 =

Answer:
11 – 10 = 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 10 = 1.
1 + 10 = 11.

Question 2.
12 – 10 =

Answer:
12 – 10 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 10 = 2.
2 + 10 = 12.

Question 3.
13 – 10 =

Answer:
13 – 10 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 10 = 3.
3 + 10 = 13.

Question 4.
19 – 10 =

Answer:
19 – 10 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
19 – 10 = 9.
9 + 10 = 19.

Question 5.
11 – 1 =

Answer:
11 – 1 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 1 = 10.
10 + 1 = 11.

Question 6.
12 – 2 =

Answer:
12 – 2 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 2 = 10.
10 + 2 = 12.

Question 7.
13 – 3 =

Answer:
13 – 3 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 3 = 10.
10 + 3 = 13.

Question 8.
17 – 7 =

Answer:
17 – 7 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
17 – 7 = 10.
10 + 7 = 17.

Question 9.
11 – 2 =

Answer:
11 – 2 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 2 = 9.
9 + 2 = 11.

Question 10.
11 – 3 =

Answer:
11 – 3 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 3 = 8.
8 + 3 = 11.

Question 11.
11 – 4 =

Answer:
11 – 4 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 4 = 7.
7 + 4 = 11.

Question 12.
11 – 8 =

Answer:
11 – 8 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 8 = 3.
3 + 8 = 11.

Question 13.
18 – 8 =

Answer:
18 – 8 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
18 – 8 = 10.
10 + 8 = 18.

Question 14.
13 – 4 =

Answer:
13 – 4 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 4 = 9.
9 + 4 = 11.

Question 15.
13 – 5 =

Answer:
13 – 5 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 5 = 8.
8 + 5 = 11.

Question 16.
13 – 6 =

Answer:
13 – 6 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 6 = 7.
7 + 6 = 13.

Question 17.
13 – 8 =

Answer:
13 – 8 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 8 = 7.
7 + 8 = 13.

Question 18.
16 – 6 =

Answer:
16 – 6 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
16 – 6 = 10.
10 + 6 = 16.

Question 19.
12 – 3 =

Answer:
12 – 3 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 3 = 9.
9 + 3 = 12.

Question 20.
12 – 4 =

Answer:
12 – 4 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 4 = 8.
8 + 4 = 12.

Question 21.
12 – 5 =

Answer:
12 – 5 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 5 = 7.
7 + 5 = 12.

Question 22.
12 – 9 =

Answer:
12 – 9 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 9 = 3.
3 + 9 = 12.

Question 23.
19 – 9 =

Answer:
19 – 9 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
19 – 9 = 10.
10 + 9 = 19.

Question 24.
15 – 6 =

Answer:
15 – 6 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
15 – 6 = 9.
9 + 6 = 15.

Question 25.
15 – 7 =

Answer:
15 – 7 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
15 – 7 = 8.
8 + 7 = 15.

Question 26.
15 – 9 =

Answer:
15 – 9 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
15 – 9 = 6.
6 + 9 = 15.

Question 27.
20 – 10 =

Answer:
20 – 10 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
20 – 10 = 10.
10 + 10 = 20.

Question 28.
14 – 5 =

Answer:
14 – 5 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
14 – 5 = 9.
9 + 5 = 14.

Question 29.
14 – 6 =

Answer:
14 – 6 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
14 – 6 = 8.
8 + 6 = 14.

Question 30.
14 – 7 =

Answer:
14 – 7 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
14 – 7 = 7.
7 + 7 = 14.

Question 31.
14 – 9 =

Answer:
14 – 9 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
14 – 9 = 5.
5 + 9 = 14.

Question 32.
15 – 5 =

Answer:
15 – 5 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
15 – 5 = 10.
10 + 5 = 15.

Question 33.
17 – 8 =

Answer:
17 – 8 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
17 – 8 = 9.
9 + 8 = 17.

Question 34.
17 – 9 =

Answer:
17 – 9 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
17 – 9 = 8.
8 + 9 = 17.

Question 35.
18 – 8 =

Answer:
18 – 8 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
18 – 8 = 10.
10 + 8 = 18.

Question 36.
16 – 7 =

Answer:
16 – 7 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
16 – 7 = 9.
9 + 7 = 16.

Question 37.
16 – 8 =

Answer:
16 – 8 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
16 – 8 = 8.
8 + 8 = 16.

Question 38.
16 – 9 =

Answer:
16 – 9 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
16 – 9 = 7.
7 + 9 = 16.

Question 39.
17 – 10 =

Answer:
17 – 10 = 17.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
17 – 10 = 7.
7 + 10 = 17.

Question 40.
12 – 8 =

Answer:
12 – 8 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 8 = 4.
4 + 8 = 12.

Question 41.
18 – 9 =

Answer:
18 – 9 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
18 – 9 = 9.
9 + 9 = 18.

Question 42.
11 – 9 =

Answer:
11 – 9 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 9 = 2.
2 + 9 = 11.

Question 43.
15 – 8 =

Answer:
15 – 8 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
15 – 8 = 7.
7 + 8 = 15.

Question 44.
13 – 7 =

Answer:
13 – 7 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 7 = 6.
6 + 7 = 13.

B. Subtraction from Teens
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (3)

Answer:
11 – 1 = 10, 12 – 2 = 10, 13 – 3 = 10, 18 – 8 = 10, 11 – 10 = 1, 12 – 10 = 2, 13 – 10 = 3, 18 – 10 = 8, 11 – 2 = 9, 11 – 3 = 8, 11 – 4 = 7, 11 – 7 = 4, 19 – 9 = 10, 12 – 3 = 9, 12 – 4 = 8, 12 – 5 = 7, 12 – 8 = 4, 17 – 7 = 10, 13 – 4 = 9, 13 – 5 = 8, 13 – 6 = 7, 13 – 9 = 4, 16 – 6 = 10, 14 – 5 = 9, 14 – 6 = 8, 14 – 7 = 7, 14 – 9 = 5, 20 – 10 = 10, 17 – 8 = 9, 17 – 9 = 8, 16 – 10 = 6, 18 – 9 = 9, 12 – 9 = 3, 13 – 7 = 6, 11 – 8 = 3, 15 – 8 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 1 = 10, 12 – 2 = 10, 13 – 3 = 10, 18 – 8 = 10, 11 – 10 = 1, 12 – 10 = 2, 13 – 10 = 3, 18 – 10 = 8, 11 – 2 = 9, 11 – 3 = 8, 11 – 4 = 7, 11 – 7 = 4, 19 – 9 = 10, 12 – 3 = 9, 12 – 4 = 8, 12 – 5 = 7, 12 – 8 = 4, 17 – 7 = 10, 13 – 4 = 9, 13 – 5 = 8, 13 – 6 = 7, 13 – 9 = 4, 16 – 6 = 10, 14 – 5 = 9, 14 – 6 = 8, 14 – 7 = 7, 14 – 9 = 5, 20 – 10 = 10, 17 – 8 = 9, 17 – 9 = 8, 16 – 10 = 6, 18 – 9 = 9, 12 – 9 = 3, 13 – 7 = 6, 11 – 8 = 3, 15 – 8 = 7.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (4)

Question 1.
11 – 1 = 10.

Answer:
11 – 1 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 1 = 10.
10 + 1 = 11.

Question 2.
12 – 2 =

Answer:
12 – 2 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 2 = 10.
10 + 2 = 12.

Question 3.
13 – 3 =

Answer:
13 – 3 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 3 = 10.
10 + 3 = 13.

Question 4.
18 – 8 =

Answer:
18 – 8 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
18 – 8 = 10.
10 + 8 = 18.

Question 5.
11 – 10 =

Answer:
11 – 10 = 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 10 = 1.
1 + 10 = 11.

Question 6.
12 – 10 =

Answer:
12 – 10 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 10 = 2.
2 + 10 = 12.

Question 7.
13 – 10 =

Answer:
13 – 10 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 10 = 3.
3 + 10 = 13.

Question 8.
18 – 10 =

Answer:
18 – 10 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
18 – 10 = 8.
8 + 10 = 18.

Question 9.
11 – 2 =

Answer:
11 – 2 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 2 = 9.
9 + 2 = 11.

Question 10.
11 – 3 =

Answer:
11 – 3 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 3 = 8.
8 + 3 = 11.

Question 11.
11 – 4 =

Answer:
11 – 4 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 4 = 7.
7 + 4 = 11.

Question 12.
11 – 7 =

Answer:
11 – 7 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 7 = 4.
4 + 7 = 11.

Question 13.
19 – 9 =

Answer:
19 – 9 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
19 – 9 = 10.
10 + 9 = 19.

Question 14.
12 – 3 =

Answer:
12 – 3 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 3 = 9.
9 + 3 = 12.

Question 15.
12 – 4 =

Answer:
12 – 4 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 4 = 8.
8 + 4 = 12.

Question 16.
12 – 5 =

Answer:
12 – 5 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 5 = 7.
7 + 5 = 12.

Question 17.
12 – 8 =

Answer:
12 – 8 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 8 = 4.
4 + 8 = 12.

Question 18.
17 – 7 =

Answer:
17 – 7 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
17 – 7 = 10.
10 + 7 = 17.

Question 19.
13 – 4 =

Answer:
13 – 4 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 4 = 9.
9 + 4 = 13.

Question 20.
13 – 5 =

Answer:
13 – 5 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 5 = 8.
8 + 5 = 13.

Question 21.
13 – 6 =

Answer:
13 – 6 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 6 = 7.
7 + 6 = 13.

Question 22.
13 – 9 =

Answer:
13 – 9 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 9 = 4.
4 + 9 = 13.

Question 23.
16 – 6 =

Answer:
16 – 6 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
16 – 6 = 10.
10 + 6 = 16.

Question 24.
14 – 5 =

Answer:
14 – 5 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
14 – 5 = 9.
9 + 5 = 14.

Question 25.
14 – 6 =

Answer:
14 – 6 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
14 – 6 = 8.
8 + 6 = 14.

Question 26.
14 – 7 =

Answer:
14 – 7 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
14 – 7 = 7.
7 + 7 = 14.

Question 27.
14 – 9 =

Answer:
14 – 9 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
14 – 9 = 5.
5 + 9 = 14.

Question 28.
20 – 10 =

Answer:
20 – 10 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
20 – 10 = 10.
10 + 10 = 20.

Question 29.
15 – 6 =

Answer:
15 – 6 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
15 – 6 = 9.
9 + 6 = 15.

Question 30.
15 – 7 =

Answer:
15 – 7 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
15 – 7 = 8.
8 + 7 = 15.

Question 31.
15 – 9 =

Answer:
15 – 9 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
15 – 9 = 6.
6 + 9 = 15.

Question 32.
14 – 4 =

Answer:
14 – 4 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
14 – 4 = 10.
10 + 4 = 14.

Question 33.
16 – 7 =

Answer:
16 – 7 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
16 – 7 = 9.
9 + 7 = 16.

Question 34.
16 – 8 =

Answer:
16 – 8 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
16 – 8 = 8.
8 + 8 = 16.

Question 35.
16 – 9 =

Answer:
16 – 9 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
16 – 9 = 7.
7 + 9 = 16.

Question 36.
20 – 10 =

Answer:
20 – 10 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
20 – 10 = 10.
10 + 10 = 20.

Question 37.
17 – 8 =

Answer:
17 – 8 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
17 – 8 = 9.
9 + 8 = 17.

Question 38.
17 – 9 =

Answer:
17 – 9 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
17 – 9 = 8.
8 + 9 = 17.

Question 39.
16 – 10 =

Answer:
16 – 10 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
16 – 10 = 6.
6 + 10 = 16.

Question 40.
18 – 9 =

Answer:
18 – 9 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
18 – 9 = 9.
9 + 9 = 18.

Question 41.
12 – 9 =

Answer:
12 – 9 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
12 – 9 = 3.
3 + 9 = 12.

Question 42.
13 – 7 =

Answer:
13 – 7 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
13 – 7 = 6.
6 + 7 = 13.

Question 43.
11 – 8 =

Answer:
11 – 8 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
11 – 8 = 3.
3 + 8 = 11.

Question 44.
15 – 8 =

Answer:
15 – 8 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtraction from teens.
15 – 8 = 7.
7 + 8 = 15.

Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Problem Set Answer Key

Question 1.
Solve vertically or using mental math. Draw chips on the place value chart and unbundle, if needed.
a. 304 – 53 = __________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (5)

Answer:
304 – 53 = 251.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
304 – 53.
304 – 53 = 251.
251 + 53 = 304.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (6)

b. 406 – 187 = __________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (7)

Answer:
406 – 187 = 219.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
4 hundred = 400.
6 ones = 6.
400 + 6 = 406.
1 hundred = 100.
8 tens = 80.
7 ones = 7.
100 + 80 + 7 = 187.
406 – 187 = 219.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (8)

c. 501 – 316 = __________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (9)

Answer:
501 – 316 = 185.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
5 hundred = 500.
1 one = 1.
500 + 1 = 501.
3 hundred = 300.
1 ten = 10.
6 ones = 6.
300 + 10 + 6 = 316.
501 – 316 = 185.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (10)

d. 700 – 509 = __________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (11)

Answer:
700 – 509 = 191.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
7 hundred = 700.
5 hundred = 500.
9 ones = 9.
500 + 9 = 509.
700 – 509 = 191.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (12)

e. 900 – 626 = __________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (13)

Answer:
900 – 626 = 274.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
9 hundred = 900.
6 hundred = 600.
2 tens = 20.
6 ones = 6.
600 + 20 + 6 = 626.
900 – 626 = 274.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (14)

Question 2.
Emily said that 400 – 247 is the same as 399 – 246. Write an explanation using pictures, numbers, or words to prove Emily is correct.

Answer:
Emily was correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Emily said that 400 – 247 is the same as 399 – 246.
400 – 247.
4 hundred = 400.
2 hundred = 200.
4 tens = 40.
7 ones = 7.
200 + 40 + 7 = 247.
400 – 247 = 153.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (15)
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Exit Ticket Answer Key

Solve vertically or using mental math. Draw chips on the place value chart and unbundle, if needed.

Question 1.
604 – 143 = _________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (16)

Answer:
604 – 143 = 461.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
604 – 143.
6 hundred = 600.
4 ones = 4.
600 + 4 = 604.
1 hundred = 100.
4 tens = 40.
3 ones = 3.
100 + 40 + 3 = 143.
604 – 143 = 461.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (17)

Question 2.
700 – 568 = __________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (18)

Answer:
700 – 568 = 132.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
700 – 568.
7 hundred = 700.
5 hundred = 500.
6 tens = 60.
8 ones = 8.
500 + 60 + 8 = 568.
700 – 568 = 132.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (19)

Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Homework Answer Key

Question 1.
Solve vertically or using mental math. Draw chips on the place value chart and unbundle, if needed.
a. 206 – 89 = __________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (20)

Answer:
206 – 89 = 117.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
2 hundred = 200.
6 ones = 6.
200 + 6 = 206.
8 tens = 80.
9 ones = 9.
80 + 9 = 89.
206 – 89 = 117.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (21)

b. 509 – 371 = __________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (22)

Answer:
509 – 371 = 128.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
509 – 371.
5 hundred = 500.
9 ones = 9.
500 + 9 = 509.
3 hundred = 300.
7 tens = 70.
1 one = 1.
300 + 70 + 1 = 371.
509 – 371 = 128.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (23)

c. 607 – 288 = __________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (24)

Answer:
607 – 288 = 319.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
607 – 288.
6 hundred = 600.
7 ones = 7.
600 + 7 = 607.
2 hundred = 200.
8 ones = 8.
8 tens = 80.
200 + 80 + 8 = 288.
607 – 288 = 319.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (25)

d. 800 – 608 = __________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (26)

Answer:
800 – 608 = 192.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
8 hundred = 800.
6 hundred = 600.
8 ones = 8.
600 + 8 = 608.
800 – 608 = 192.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (27)

e. 900 – 572 = __________
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (28)

Answer:
900 – 572 = 328.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve vertically or using mental math.
draw chips on the place value chart.
900 – 572.
9 hundred = 900.
5 hundred = 500.
7 tens = 70.
2 ones = 2.
500 + 70 + 2 = 572.
900 – 572 = 328.
Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (29)

Question 2.
Andy said that 599 – 456 is the same as 600 – 457. Write an explanation using pictures, numbers, or words to prove Andy is correct.

Answer:
599 – 456 = 143.
600 – 457 = 143.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Andy said that 599 – 456 is the same as 600 – 457.
yes, Andy was correct.
5 hundred = 500.
9 tens = 90.
9 ones = 9.
500 + 90 + 9 = 599.
4 hundred = 400.
5 tens = 50.
6 ones = 6.
400 + 50 + 6 = 456.

Eureka Math Grade 2 Module 5 Lesson 16 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 5397

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.