Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 2 Lesson 16 Answer Key

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Sprint Answer Key

A
Divide by Multiples of 10 and 100
Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Answer Key (1)

Answer:
30/10 = 3, 430/10 = 43, 4300/10 = 430, 50/10 = 5, 43000/100 = 430, 850/10 = 85, 8500/10 = 850, 85000/100 = 850, 600/10 = 60, 60/3 = 20, 600/30 = 20, 4000/200 = 20, 40/2 = 20, 4000/100 = 40, 240/10 = 24, 24/2 = 12, 240/20 = 12, 24/2 = 12, 3600/100 = 36, 36/3 = 12, 3600/300 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10 and 100.
30/10 = 3, 430/10 = 43, 4300/10 = 430, 50/10 = 5, 43000/100 = 430, 850/10 = 85, 8500/10 = 850, 85000/100 = 850, 600/10 = 60, 60/3 = 20, 600/30 = 20, 4000/200 = 20, 40/2 = 20, 4000/100 = 40, 240/10 = 24, 24/2 = 12, 240/20 = 12, 24/2 = 12, 3600/100 = 36, 36/3 = 12, 3600/300 = 12.
Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Answer Key (2)

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Answer Key (3)

Answer:
480/4 = 240, 480/40 = 12, 6300/3 = 2100, 6300/30 = 210, 6300/300 = 23, 8400/2 = 4200, 96000/3 = 32000, 96000/300 = 320, 900/30 = 30, 1200/30 = 40, 1290/30 = 43, 1800/300 = 6, 8000/200 = 40, 12000/200 = 60, 12800/200 = 64, 2240/70 = 32, 18400/800 = 23, 21600/90 = 340, 25200/600 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10 and 100.
480/4 = 240, 480/40 = 12, 6300/3 = 2100, 6300/30 = 210, 6300/300 = 23, 8400/2 = 4200, 96000/3 = 32000, 96000/300 = 320, 900/30 = 30, 1200/30 = 40, 1290/30 = 43, 1800/300 = 6, 8000/200 = 40, 12000/200 = 60, 12800/200 = 64, 2240/70 = 32, 18400/800 = 23, 21600/90 = 340, 25200/600 = 42.
Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Answer Key (4)

Question 1.
30 ÷ 10 = 3.

Answer:
30/10 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
30/10 = 3.
zero gets canceled on both sides.
30/10 = 3.

Question 2.
430 ÷ 10 = 43.

Answer:
430/10 = 43.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
430/10 = 43.
zero gets canceled on both sides.
430/10 = 43.

Question 3.
4,300 ÷ 10 = 430.

Answer:
4300/10 = 430.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
4300/10 = 430.
zero gets canceled on both sides.
4300/10 = 430.

Question 4.
4,300 ÷ 100 = 43.

Answer:
4300/100 = 43.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
4300/100 = 43.
zero gets canceled on both sides.
4300/100 = 43.

Question 5.
43,000 ÷ 100 = 430.

Answer:
43000/100 = 430.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
4300/100 = 430.
zero gets canceled on both sides.
4300/100 = 430.

Question 6.
50 ÷ 10 = 5.

Answer:
50/10 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
50/10 = 5.
zero gets canceled on both sides.
50/10 = 5.

Question 7.
850 ÷ 10 = 85.

Answer:
850/10 = 85.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
850/10 = 85.
zero gets canceled on both sides.
850/10 = 85.

Question 8.
8,500 ÷ 10 = 850.

Answer:
8500/10 = 850.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
8500/10 = 850.
zero gets canceled on both sides.
8500/10 = 850.

Question 9.
8,500 ÷ 100 = 85.

Answer:
8500/100 = 85.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
8500/100 = 85.
zero gets canceled on both sides.
8500/100 = 85.

Question 10.
85,000 ÷ 100 =850.

Answer:
85000/100 = 850.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
85000/100 = 850.
zero gets canceled on both sides.
85000/100 = 850.

Question 11.
600 ÷ 10 = 60.

Answer:
600/10 = 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
600/10 = 60.
zero gets canceled on both sides.
600/10 = 60.

Question 12.
60 ÷ 3 = 20.

Answer:
60/3 = 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 3.
60/3 = 20.
zero gets canceled on both sides.
60/3 = 20.

Question 13.
600 ÷ 30 = 20.

Answer:
600/30 = 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 30.
600/30 = 20.
zero gets canceled on both sides.
600/30 = 20.

Question 14.
4,000 ÷ 100 = 40.

Answer:
4000/100 = 40.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
4000/100 = 40.
zero gets canceled on both sides.
4000/100 = 40.

Question 15.
40 ÷ 2 = 20.

Answer:
40/2 = 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 2.
430/10 = 43.
zero gets canceled on both sides.
430/10 = 43.

Question 16.
4,000 ÷ 200 = 40.

Answer:
4000/200 = 40.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 200.
4000/200 = 40.
zero gets canceled on both sides.
4000/200 = 40.

Question 17.
240 ÷ 10 = 24.

Answer:
240/10 = 24.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
240/10 = 24.
zero gets canceled on both sides.
240/10 = 24.

Question 18
24 ÷ 2 = 12.

Answer:
24/2 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 2.
24/2 = 12.
zero gets canceled on both sides.
24/2 = 12.

Question 19.
240 ÷ 20 = 12.

Answer:
240/20 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 20.
240/20 = 12.
zero gets canceled on both sides.
240/20 = 12.

Question 20.
3,600 ÷ 100 = 36.

Answer:
3600/100 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
3600/100 = 36.
zero gets canceled on both sides.
3600/100 = 36.

Question 21.
36 ÷ 3 = 12.

Answer:
36/3 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 3.
36/3 = 12.
zero gets canceled on both sides.
36/3 = 12.

Question 22.
3,600 ÷ 300 = 36.

Answer:
3600/300 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 300.
3600/300 = 36.
zero gets canceled on both sides.
3600/300 = 36.

Question 23.
480 ÷ 4 = 120.

Answer:
480/4 = 120.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 4.
480/4 = 120.
zero gets canceled on both sides.
480/4 = 120.

Question 24.
480 ÷ 40 = 12.

Answer:
480/40 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 40.
480/40 = 12.
zero gets canceled on both sides.
480/40 = 12.

Question 25.
6,300 ÷ 3 = 2100.

Answer:
6300/3 = 2100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 3.
6300/3 = 2100.
zero gets canceled on both sides.
6300/3 = 2100.

Question 26.
6,300 ÷ 30 = 210.

Answer:
6300/30 = 210.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 30.
6300/30 = 210.
zero gets canceled on both sides.
6300/30 = 210.

Question 27.
6,300 ÷ 300 = 63.

Answer:
6300/300 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 300.
6300/300 = 63.
zero gets canceled on both sides.
6300/300 = 63.

Question 28.
8,400 ÷ 2 = 4200.

Answer:
8400/2 = 4200.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 2.
8400/2 = 4200.
zero gets canceled on both sides.
8400/2 = 4200.

Question 29.
8,400 ÷ 20 = 420.

Answer:
8400/20 = 420.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 20.
8400/20 = 420.
zero gets canceled on both sides.
8400/20 = 420.

Question 30.
8,400 ÷ 200 = 42.

Answer:
8400/200 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 200.
8400/200 = 42.
zero gets canceled on both sides.
8400/200 = 42.

Question 31.
96,000 ÷ 3 = 3200.

Answer:
96000/3 = 3200.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 3.
96000/3 = 3200.
zero gets canceled on both sides.
96000/3 = 3200.

Question 32.
96,000 ÷ 300 = 320.

Answer:
96000/300 = 320.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 300.
96000/300 = 320.
zero gets canceled on both sides.
96000/300 = 320.

Question 33.
96,000 ÷ 30 = 3200.

Answer:
96000/30 = 3200.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 30.
96000/30 = 3200.
zero gets canceled on both sides.
96000/30 = 3200.

Question 34.
900 ÷ 30 = 30.

Answer:
900/30 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 30.
900/30 = 30.
zero gets canceled on both sides.
900/30 = 30.

Question 35.
1,200 ÷ 30 = 40.

Answer:
1200/30 = 40.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 30.
1200/30 = 40.
zero gets canceled on both sides.
1200/30 = 40.

Question 36.
1,290 ÷ 30 = 43.

Answer:
1290/30 = 43.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 30.
1290/30 = 43.
zero gets canceled on both sides.
1290/30 = 43.

Question 37.
1,800 ÷ 300 = 6.

Answer:
1800/300 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 300.
1800/300 = 6.
zero gets canceled on both sides.
1800/300 = 6.

Question 38.
8,000 ÷ 200 = 40.

Answer:
8000/200 = 40.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 200.
8000/200 = 40.
zero gets canceled on both sides.
8000/200 = 40.

Question 39.
12,000 ÷ 200 = 60.

Answer:
12000/20 = 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 20.
12000/20 = 60.
zero gets canceled on both sides.
12000/20 = 60.

Question 40.
12,800 ÷ 200 = 64.

Answer:
12800/200 = 64.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 200.
12800/200 = 64.
zero gets canceled on both sides.
12800/200 = 64.

Question 41.
2,240 ÷ 70 = 32.

Answer:
2240/70 = 32.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 70.
2240/70 = 32.
zero gets canceled on both sides.
2240/70 = 32.

Question 42.
18,400 ÷ 800 = 23.

Answer:
18400/800 = 23.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 800.
18400/800 = 23.
zero gets canceled on both sides.
18400/800 = 23.

Question 43.
21,600 ÷ 90 = 240.

Answer:
21600/90 = 240.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 90.
21600/90 = 240.
zero gets canceled on both sides.
21600/90 = 240.

Question 44.
25,200 ÷ 600 = 42.

Answer:
25200/600 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 600.
25200/600 = 42.
zero gets canceled on both sides.
25200/600 = 42.

B
Divide by Multiples of 10 and 100
Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Answer Key (5)

Answer:
20/10 = 2, 420/10 = 42, 4200/10 = 420, 4200/100 = 42, 40/10 = 4, 840/10 = 840, 8400/10 = 840, 8400/100 = 84, 84000/100 = 840, 900/10 = 90, 90/3 = 30, 900/30 = 30, 6000/100 = 60, 60/2 = 30, 6000/200 = 30, 240/10 = 24, 24/2 = 12, 240/20 = 12, 6300/100 = 63, 63/3 = 21, 6300/300 = 21.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10 and 100.
20/10 = 2, 420/10 = 42, 4200/10 = 420, 4200/100 = 42, 40/10 = 4, 840/10 = 840, 8400/10 = 840, 8400/100 = 84, 84000/100 = 840, 900/10 = 90, 90/3 = 30, 900/30 = 30, 6000/100 = 60, 60/2 = 30, 6000/200 = 30, 240/10 = 24, 24/2 = 12, 240/20 = 12, 6300/100 = 63, 63/3 = 21, 6300/300 = 21.
Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Answer Key (6)

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Answer Key (7)

Answer:
840/4 = 210, 840/40 = 21, 3600/3 = 1200, 3600/30 = 120, 3600/300 = 12, 4800/2 = 2400, 4800/20 = 240, 4800/200 = 24, 69000/3 = 23000, 69000/300 = 230, 69000/30 = 2300, 800/40 = 20, 1200/40 = 30, 1280/40 = 32, 1600/400 = 4, 8000/200 = 40, 14000/200 = 70, 14600/200 = 73, 2560/80 = 32, 16,100/700 = 23, 14400/60 = 240, 37800/900 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10 and 100.
840/4 = 210, 840/40 = 21, 3600/3 = 1200, 3600/30 = 120, 3600/300 = 12, 4800/2 = 2400, 4800/20 = 240, 4800/200 = 24, 69000/3 = 23000, 69000/300 = 230, 69000/30 = 2300, 800/40 = 20, 1200/40 = 30, 1280/40 = 32, 1600/400 = 4, 8000/200 = 40, 14000/200 = 70, 14600/200 = 73, 2560/80 = 32, 16,100/700 = 23, 14400/60 = 240, 37800/900 = 42.
Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Answer Key (8)

Question 1.
20 ÷ 10 = 2.

Answer:
20/10 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
20/10 = 2.
zero gets canceled on both sides.
20/10 = 2.

Question 2.
420 ÷ 10 = 42.

Answer:
420/10 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
420/10 = 42.
zero gets canceled on both sides.
420/10 = 42.

Question 3.
4,200 ÷ 10 = 420.

Answer:
4200/10 = 420.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
4200/10 = 420.
zero gets canceled on both sides.
4200/10 = 420.

Question 4.
4,200 ÷ 100 = 42.

Answer:
4200/100 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
4200/100 = 42.
zero gets canceled on both sides.
4200/100 = 42.

Question 5.
42,000 ÷ 100 = 420.

Answer:
42000/100 = 420.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
42000/100 = 420.
zero gets canceled on both sides.
42000/100 = 420.

Question 6.
40 ÷ 10 = 4.

Answer:
40/10 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
40/10 = 4.
zero gets canceled on both sides.
40/10 = 4.

Question 7.
840 ÷ 10 = 84.

Answer:
840/10 = 84.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
840/10 = 84.
zero gets canceled on both sides.
840/10 = 84.

Question 8.
8,400 ÷ 10 = 840.

Answer:
8400/10 = 840.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
8400/10 = 840.
zero gets canceled on both sides.
8400/10 = 840.

Question 9.
8,400 ÷ 100 = 84.

Answer:
8400/100 = 84.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
8400/100 = 84.
zero gets canceled on both sides.
84000/100 = 84.

Question 10.
84,000 ÷ 100 = 840.

Answer:
8400/100 = 840.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
8400/100 = 840.
zero gets canceled on both sides.
8400/100 = 840.

Question 11.
900 ÷ 10 = 90.

Answer:
900/10 = 90.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
900/10 = 90.
zero gets canceled on both sides.
900/10 = 90.

Question 12.
90 ÷ 3 = 30.

Answer:
90/3 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 3.
90/3 = 30.
zero gets canceled on both sides.
90/3 = 30.

Question 13.
900 ÷ 30 =30.

Answer:
900/30 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 30.
900/30 = 30.
zero gets canceled on both sides.
900/30 = 30.

Question 14.
6,000 ÷ 100 = 60.

Answer:
6000/100 = 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
6000/100 = 60.
zero gets canceled on both sides.
6000/100 = 60.

Question 15.
60 ÷ 2 = 30.

Answer:
60/2 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 2.
60/2 = 30.
zero gets canceled on both sides.
60/2 = 30.

Question 16.
6,000 ÷ 200 = 30.

Answer:
6000/200 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 200.
6000/200 = 30.
zero gets canceled on both sides.
6000/200 = 30.

Question 17.
240 ÷ 10 = 24.

Answer:
240/10 = 24.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
240/10 = 24.
zero gets canceled on both sides.
240/10 = 24.

Question 18.
24 ÷ 2 = 12.

Answer:
24/2 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 2.
24/2 = 12.
zero gets canceled on both sides.
24/2 = 12.

Question 19.
240 ÷ 20 = 12.

Answer:
240/20 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 20.
240/20 = 12.
zero gets canceled on both sides.
240/20 = 12.

Question 20.
6,300 ÷ 100 = 63.

Answer:
6300/100 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
6300/100 = 63.
zero gets canceled on both sides.
6300/100 = 63.

Question 21.
63 ÷ 3 = 21.

Answer:
63/3 = 21.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 3.
63/3 = 21.
zero gets canceled on both sides.
63/3 = 21.

Question 22.
6,300 ÷ 300 = 21.

Answer:
6300/300 = 21.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 300.
6300/300 = 21.
zero gets canceled on both sides.
6300/300 = 21.

Question 23.
840 ÷ 4 = 210.

Answer:
840/4 = 210.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 4.
840/4 = 210.
zero gets canceled on both sides.
840/4 = 210.

Question 24.
840 ÷ 40 = 21.

Answer:
840/40 = 21.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 40.
840/40 = 21.
zero gets canceled on both sides.
840/40 = 21.

Question 25.
3,600 ÷ 3 = 1200.

Answer:
3600/3 = 1200.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 3.
3600/3 = 1200.
zero gets canceled on both sides.
3600/3 = 1200.

Question 26.
3,600 ÷ 30 =120.

Answer:
3600/30 = 120.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 30.
3600/30 = 120.
zero gets canceled on both sides.
3600/30 = 120.

Question 27.
3,600 ÷ 300 = 12.

Answer:
3600/300 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 300.
3600/300 = 12.
zero gets canceled on both sides.
3600/300 = 12.

Question 28.
4,800 ÷ 2 = 2400.

Answer:
4800/2 = 2400.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 2.
4800/2 = 2400.
zero gets canceled on both sides.
4800/2 = 2400.

Question 29.
4,800 ÷ 20 = 240.

Answer:
4800/20 = 240.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 20.
4800/20 = 240.
zero gets canceled on both sides.
4800/20 = 240.

Question 30.
4,800 ÷ 200 = 24.

Answer:
4800/200 = 24.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 200.
4800/200 = 24.
zero gets canceled on both sides.
4800/200 = 24.

Question 31.
69,000 ÷ 3 = 23000.

Answer:
69000/3 = 23000.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 3.
69000/3 = 23000.
zero gets canceled on both sides.
69000/3 = 23000.

Question 32.
69,000 ÷ 300 = 230.

Answer:
69000/300 = 230.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 300.
69000/300 = 230.
zero gets canceled on both sides.
69000/300 = 230.

Question 33.
69,000 ÷ 30 = 2300.

Answer:
69000/30 = 2300.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 30.
69000/30 = 2300.
zero gets canceled on both sides.
69000/30 = 2300.

Question 34.
800 ÷ 40 = 20.

Answer:
800/40 = 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 40.
800/40 = 20.
zero gets canceled on both sides.
800/40 = 20.

Question 35.
1,200 ÷ 40 = 30.

Answer:
1200/40 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 40.
1200/40 = 30.
zero gets canceled on both sides.
1200/40 = 30.

Question 36.
1,280 ÷ 40 = 32.

Answer:
1280/40 = 32.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 40.
1280/40 = 32.
zero gets canceled on both sides.
1280/40 = 32.

Question 37.
1,600 ÷ 400 = 4.

Answer:
1600/400 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 400.
1600/400 = 4.
zero gets canceled on both sides.
1600/400 = 4.

Question 38.
8,000 ÷ 200 =40.

Answer:
8000/200 = 40.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 20.
8000/200 = 400.
zero gets canceled on both sides.
8000/200 = 400.

Question 39.
14,000 ÷ 200 = 70.

Answer:
14000/200 = 70.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 200.
14000/200 = 70.
zero gets canceled on both sides.
14000/200 = 70.

Question 40.
14,600 ÷ 200 = 73.

Answer:
14600/200 = 73.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 200.
14600/200 = 73.
zero gets canceled on both sides.
14600/200 = 73.

Question 41.
2,560 ÷ 80 =32.

Answer:
2560/80 = 32.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 80.
2560/80 = 32.
zero gets canceled on both sides.
2560/80 = 32.

Question 42.
16,100 ÷ 700 = 23.

Answer:
16100/700 = 23.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 700.
16100/700 = 23.
zero gets canceled on both sides.
16100/700 = 23.

Question 43.
14,400 ÷ 60 = 240.

Answer:
14400/60 = 240.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 60.
14400/60 = 240.
zero gets canceled on both sides.
14400/60 = 240.

Question 44.
37,800 ÷ 900 = 42.

Answer:
37800/900 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 900.
37800/900 = 42.
zero gets canceled on both sides.
37800/900 = 42.

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Problem Set Answer Key

Question 1.
Divide. Draw place value disks to show your thinking for (a) and (c). You may draw disks on your personal white board to solve the others if necessary.
a. 500 ÷ 10

Answer:
500/10 = 50.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
500/10 = 50.
zero gets canceled on both sides.
500/10 = 50.

b. 360 ÷ 10

Answer:
360/10 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
360/10 = 36.
zero gets canceled on both sides.
360/10 = 36.

c. 12,000 ÷ 100

Answer:
12000/100 = 120.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
12000/100 = 120.
zero gets canceled on both sides.
12000/100 = 120.

d. 450,000 ÷ 100

Answer:
450000/100 = 4500.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
450000/100 = 4500.
zero gets canceled on both sides.
450000/100 = 4500.

e. 700,000 ÷ 1,000

Answer:
700000/1000 = 700.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 1000.
700000/1000 = 7000.
zero gets canceled on both sides.
700000/1000 = 7000.

f. 530,000 ÷ 100

Answer:
530,000/100 = 5300.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
530,000/100 = 5300.
zero gets canceled on both sides.
530,000/100 = 5300.

Question 2.
Divide. The first one is done for you.
a. 12,000 ÷ 30
= 12,000 ÷ 10 ÷ 3
= 1,200 ÷ 3
= 400

Answer:
12000/30 = 400.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12000/30.
12000/10/3.
1200/3.
400.

b. 12,000 ÷ 300

Answer:
12000/300 = 40.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12000/300.
12000/100/3.
120/3.
40.

c. 12,000 ÷ 3,000

Answer:
12000/3000 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12000/3000.
12000/1000/3.
12/3.
4.

d. 560,000 ÷ 70

Answer:
560000/70 = 8000.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
560000/70.
560000/10/7.
56000/7.
8000.

e. 560,000 ÷ 700

Answer:
560000/700 = 800.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
560000/700.
560000/100/7.
5600/7.
800.

f. 560,000 ÷ 7,000

Answer:
560000/7000 = 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
560000/7000.
566000/1000/7.
560/7.
80.

g. 28,000 ÷ 40

Answer:
28000/40 = 700.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
28000/40.
28000/10/4.
2800/4.
700.

h. 450,000 ÷ 500

Answer:
450000/500 = 900.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
450000/500.
450000/100/5.
4500/5.
900.

i. 810,000 ÷ 9,000

Answer:
810000/9000 = 90.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
810000/9000.
810000/1000/9.
810/9.
90.

Question 3.
The floor of a rectangular banquet hall has an area of 3,600 m2. The length is 90 m.
a. What is the width of the banquet hall?

Answer:
The width of the banquet hall = 40 m.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The floor of a rectangular banquet hall has an area of 3600 sq m.
the length is 90 m.
3600/90 = 40.
the width of the banquet hall = 40 m.

b. A square banquet hall has the same area. What is the length of the room ?

Answer:
The length of the banquet hall = 40 m.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The floor of a square banquet hall has an area of 3600 sq m.
the width of the room is 40 m.
3600/90 = 40.
the width of the banquet hall = 40 m.

c. A third rectangular banquet hall has a perimeter of 3,600 m. What is the width if the length is 5 times the width?

Answer:
The width of the banquet hall = 90 m.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The third rectangular banquet hall has an area of 3600 sq m.
the length is 90 m.
3600/40 = 90.
the width of the banquet hall = 90 m.

Question 4.
Two fifth graders solved 400,000 divided by 800. Carter said the answer is 500, while Kim said the answer is 5,000.
a. Who has the correct answer? Explain your thinking.

Answer:
400000/800 = 500.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Two fifth graders solved 400000 divided by 800.
400000/800 = 500.
Carter was correct.

b. What if the problem is 4,000,000 divided by 8,000? What is the quotient?

Answer:
500.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4000000/8000 = 500.

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Exit Ticket Answer Key

Divide. Show your thinking.

a. 17,000 ÷ 100

Answer:
17000/100 =170.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
17000/100 = 170.
zero gets canceled on both sides.
17000/100 = 170.

b. 59,000 ÷ 1,000

Answer:
59000/1000 = 59.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 1000.
59000/1000 = 59.
zero gets canceled on both sides.
59000/1000 = 59.

c. 12,000 ÷ 40

Answer:
12000/40 = 300.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 40.
12000/40 = 300.
zero gets canceled on both sides.
12000/40 = 300.

d. 480,000 ÷ 600

Answer:
480000/600 = 800.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 600.
480000/600 = 800.
zero gets canceled on both sides.
480000/600 = 800.

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Homework Answer Key

Question 1.
Divide. Draw place value disks to show your thinking for (a) and (c). You may draw disks on your personal white board to solve the others if necessary.
a. 300 ÷ 10

Answer:
300/10 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
300/10 = 30.
zero gets canceled on both sides.
300/10 = 30.

b. 450 ÷ 10

Answer:
450/10 = 45.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 10.
450/10 = 45.
zero gets canceled on both sides.
450/10 = 45.

c. 18,000 ÷ 100

Answer:
18000/100 = 180.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
18000/100 = 180.
zero gets canceled on both sides.
18000/100 = 180.

d. 730,000 ÷ 100

Answer:
730000/100 = 7300.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 100.
730000/100 = 7300.
zero gets canceled on both sides.
730000/100 = 7300.

e. 900,000 ÷ 1,000

Answer:
9600000/1000 = 9600.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 1000.
9600000/1000 = 9600.
zero gets canceled on both sides.
9600000/1000 = 9600.

f. 680,000 ÷ 1,000

Answer:
680000/1000 = 680.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
divide by multiples of 1000.
680000/1000 = 680.
zero gets canceled on both sides.
680000/1000 = 680.

Question 2.
Divide. The first one is done for you.
a. 18,000 ÷ 20
= 18,000 ÷ 10 ÷ 2
= 1,800 ÷ 2
= 900

Answer:
18000/20 = 900.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
18000/20.
18000/10/2.
1800/2.
900.

b. 18,000 ÷ 200

Answer:
18000/200 = 90.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
18000/200.
18000/100/2.
180/2.
90.

c. 18,000 ÷ 2,000

Answer:
18000/2000 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
18000/2000.
18000/1000/2.
18/2.
9.

d. 420,000 ÷ 60

Answer:
420000/60 = 7000.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
420000/60.
420000/10/6.
42000/6.
7000.

e. 420,000 ÷ 600

Answer:
420000/600 = 700.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
420000/600.
420000/100/6.
4200/6.
700.

f. 420,000 ÷ 6,000

Answer:
420000/6000 = 70.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
420000/6000.
420000/1000/6.
420/6.
70.

g. 24,000 ÷ 30

Answer:
24000/30 = 800.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
24000/30.
24000/10/3.
2400/3.
800.

h. 560,000 ÷ 700

Answer:
560000/700 = 800.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
560000/700.
560000/100/7.
5600/7.
800.

i. 450,000 ÷ 9,000

Answer:
450000/9000 = 50.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
450000/9000.
450000/1000/9.
450/9.
50.

Question 3.
A stadium holds 50,000 people. The stadium is divided into 250 different seating sections. How many seats are in each section?

Answer:
The seats are in each section = 200.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
A stadium holds 50,000 people.
The stadium is divided into 250 different seating sections.
50000/250 = 200.

Question 4.
Over the course of a year, a tractor trailer commutes 160,000 miles across America.
a. Assuming a trucker changes his tires every 40,000 miles, and that he starts with a brand new set of tires, how many sets of tires will he use in a year?

Answer:
The sets of tires will he use in a year = 4 miles.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Over the course of a year, a tractor trailer commutes 160,000 miles across America.
Assuming a trucker changes his tires every 40,000 miles.
160,000/40,000 = 4.

b. If the trucker changes the oil every 10,000 miles, and he starts the year with a fresh oil change, how many times will he change the oil in a year?

Answer:
The sets of tires will he use in a year = 16 miles.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Over the course of a year, a tractor trailer commutes 160,000 miles across America.
Assuming a trucker changes his tires every 10,000 miles.
160,000/10,000 = 16.

Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 16 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 5391

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.