## Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 2 Lesson 18 Answer Key

## Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 18 Problem Set Answer Key

Question 1.

Estimate the quotients for the following problems. The first one is done for you.

a. 5,738 ÷ 21

≈ 6,000 ÷ 20

= 300

Answer:

6000/20 = 300.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

5738/21.

6000/20.

300.

b. 2,659 ÷ 28

≈ ___3000______ ÷ ____30_____

= ___100______

Answer:

3000/30 = 100.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

2659/28.

3000/30.

100.

c. 9,155 ÷ 34

≈ ____9000_____ ÷ ___30______

= ____300_____

Answer:

9000/30 = 300.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

9155/34.

9000/30.

100.

d. 1,463 ÷ 53

≈ ___1000______ ÷ _____50____

= _____200____

Answer:

1000/20 = 50.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

1463/53.

1000/50.

200.

e. 2,525 ÷ 64

≈ ___2000______ ÷ _____60____

= ___33______

Answer:

2000/60 = 33.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

2525/64.

2000/60.

33.

f. 2,271 ÷ 72

≈ __2000_______ ÷ ____70_____

= ____28_____

Answer:

2000/70 = 28.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

2271/72.

2000/70.

28.

g. 4,901 ÷ 75

≈ __5000_______ ÷ ___75______

= ___66______

Answer:

5000/75 = 66.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

4901/75.

5000/75.

66.

h. 8,515 ÷ 81

≈ __8000_______ ÷ ___80______

= __100_______

Answer:

8000/80 = 100.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

8515/81.

8000/80.

100.

i. 8,515 ÷ 89

≈ ___8000______ ÷ ___90______

= ___88______

Answer:

8000/90 = 88.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

8515/89.

8000/90.

88.

j. 3,925 ÷ 68

≈ ___4000______ ÷ ___70______

= ____57_____

Answer:

4000/70 = 57.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

3925/68.

4000/70.

57.

k. 5,124 ÷ 81

≈ ___5000______ ÷ ____80_____

= __62_______

Answer:

5000/80 = 62.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

5124/81.

5000/80.

62.

l. 4,945 ÷ 93

≈ ___5000______ ÷ ___90______

= ____55_____

Answer:

5000/90 = 55.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

4945/93.

5000/90.

55.

m. 5,397 ÷ 94

≈ __5000_______ ÷ ___90______

= _____55____

Answer:

5000/90 = 55.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

5397/94.

5000/90.

55.

n. 6,918 ÷ 86

≈ ___7000______ ÷ ___90______

= _____78____

Answer:

7000/90 = 78.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

6918/86.

7000/86.

78.

o. 2,806 ÷ 15

≈ __2900_______ ÷ ___10______

= ___290______

Answer:

2900/10 = 290.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

2806/15.

2900/10.

290.

Question 2.

A swimming pool requires 672 ft2 of floor space. The length of the swimming pool is 32 ft. Estimate the width of the swimming pool.

Answer:

The width of the swimming pool = 21 ft.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

A swimming pool requires 672 sq ft of floor space.

The length of the swimming pool is 32 ft.

672/32 = 21ft.

the width of the swimming pool = 21 ft.

Question 3.

Janice bought 28 apps for her phone that, altogether, used 1,348 MB of space.

a. If each app used the same amount of space, about how many MB of memory did each app use? Show how you estimated.

Answer:

The estimated memory = 48 MB.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Janice bought 28 apps for her phone that, altogether, used 1348 MB of space.

1348/28 = 48 MB.

The estimated memory = 48 MB.

b. If half of the apps were free and the other half were $1.99 each, about how much did she spend?

Answer:

The amount she spends = $677.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

If half of the apps were free and the other half were $1.99 each.

1348/1.99 = $677.

Question 4.

A quart of paint covers about 85 square feet. About how many quarts would you need to cover a fence with an area of 3,817 square feet?

Answer:

The quarts would you need to cover a fence = 45 ft.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

A quart of paint covers about 85 square feet.

area = 3817 sq ft.

3817/85 = 45 ft.

Question 5.

Peggy has saved $9,215. If she is paid $45 an hour, about how many hours did she work?

Answer:

The many hours did she work = $205.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Peggy has saved $9215.

If she is paid $45 an hour.

$9215/45.

205.

The many hours did she work = $205.

### Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 18 Exit Ticket Answer Key

Estimate the quotients for the following problems.

a. 6,523 ÷ 21

≈ __6000_______ ÷ ___20______

= __300_______

Answer:

6000/20 = 300.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

6000/20.

6000/20.

300.

b. 8,491 ÷ 37

≈ ___8000______ ÷ ___40______

= __200_______

Answer:

8000/40 = 200.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

8491/37.

8000/40.

200.

c. 3,704 ÷ 53

≈ __4000_______ ÷ __50_______

= ____80_____

Answer:

4000/50 = 80.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

3704/53.

4000/50.

80.

d. 4,819 ÷ 68

≈ ___5000______ ÷ ___70______

= ___71______

Answer:

5000/90 = 70.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

4819/68.

5000/70.

71.

### Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 18 Homework Answer Key

Question 1.

Estimate the quotients for the following problems. The first one is done for you.

a. 8,328 ÷ 41

≈ 8,000 ÷ 40

= 200

b. 2,109 ÷ 23

≈ ___2000______ ÷ ____20_____

= ___100______

Answer:

2000/20 = 100.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

2000/20.

2000/20.

100.

c. 8,215 ÷ 38

≈ __8000_______ ÷ ___40______

= ____200_____

Answer:

8000/40 = 200.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

8215/38.

8000/40.

200.

d. 3,861 ÷ 59

≈ ___4000______ ÷ ____60_____

= ____67____

Answer:

4000/60 = 67.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

3861/59.

4000/60.

67.

e. 2,899 ÷ 66

≈ ___3000______ ÷ ____70_____

= ___43______

Answer:

3000/70 = 43.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

2899/66.

3000/70.

43.

f. 5,576 ÷ 92

≈ ___6000______ ÷ ___100______

= ___60______

Answer:

6000/100 = 60.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

5576/92.

6000/100.

60.

g. 5,086 ÷ 73

≈ ___5000______ ÷ ___70______

= ___71______

Answer:

5000/70 = 71.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

5086/73.

5000/70.

71.

h. 8,432 ÷ 81

≈ __8000_______ ÷ _____80____

= __100_______

Answer:

8000/80 = 100.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

8432/81.

8000/80.

100.

i. 9,032 ÷ 89

≈ __9000_______ ÷ _____90____

= ____1000_____

Answer:

9000/90 = 100.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

9032/89.

9000/90.

1000.

j. 2,759 ÷ 48

≈ ___3000______ ÷ _____50____

= __60_______

Answer:

3000/50 = 60.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

2759/48.

3000/50.

60.

k. 8,194 ÷ 91

≈ ___8000______ ÷ ____90_____

= ____89_____

Answer:

8000/90 = 89.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

8194/91.

8000/90.

89.

l. 4,368 ÷ 63

≈ __4000_______ ÷ ___60______

= ____67_____

Answer:

4000/60 = 67.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

4368/63.

4000/60.

67.

m. 6,537 ÷ 74

≈ __6000_______ ÷ ___70______

= ____86_____

Answer:

6000/70 = 86.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

6537/74.

6000/70.

86.

n. 4,998 ÷ 48

≈ ___5000______ ÷ ___50______

= ___100______

Answer:

5000/50 = 100.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

4998/48.

5000/50.

100.

o. 6,106 ÷ 25

≈ __6000_______ ÷ ___20______

= ___300______

Answer:

6000/25 = 300.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

6106/25.

6000/20.

300.

Question 2.

91 boxes of apples hold a total of 2,605 apples. Assuming each box has about the same number of apples, estimate the number of apples in each box.

Answer:

The number of apples in the box = 29 boxes.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

91 boxes of apples hold a total of 2,605 apples.

2605/91 = 29 boxes.

The number of apples in the box = 29 boxes.

Question 3.

A wild tiger can eat up to 55 pounds of meat in a day. About how many days would it take for a tiger to eat the following prey?

Prey | Weight of Prey | Number of Days |

Eland Antelope | 1,754 pounds | 32 days |

Boar | 661 pounds | 12 days |

Chital Deer | 183 pounds | 3 days |

Water Buffalo | 2,322 pounds | 42 days |

Answer:

Eland Antelope = 32 days.

Boar = 12 days.

Chital Deer = 3 days.

Water Buffalo = 42 days.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

A wild tiger can eat up to 55 pounds of meat in a day.

Eland Antelope = 32 days.

Boar = 12 days.

Chital Deer = 3 days.

Water Buffalo = 42 days.