Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 5 Lesson 18 Answer Key

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Sprint Answer Key

A
Divide Whole Numbers by Fractions and Fractions by Whole Numbers
Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (1)

Question 1.
\(\frac{1}{2}\) ÷ 2 =
Answer: 1/4

Question 2.
\(\frac{1}{2}\) ÷ 3 =
Answer: 1/6

Question 3.
\(\frac{1}{2}\) ÷ 4 =
Answer: 1/8

Question 4.
\(\frac{1}{2}\) ÷ 7 =
Answer: 1/14

Question 5.
7 ÷ \(\frac{1}{2}\) =
Answer: 14

Question 6.
6 ÷ \(\frac{1}{2}\) =
Answer: 12

Question 7.
5 ÷ \(\frac{1}{2}\) =
Answer: 10

Question 8.
3 ÷ \(\frac{1}{2}\) =
Answer: 6

Question 9.
2 ÷ \(\frac{1}{5}\) =
Answer: 10

Question 10.
3 ÷ \(\frac{1}{5}\) =
Answer: 15

Question 11.
4 ÷ \(\frac{1}{5}\) =
Answer: 20

Question 12.
7 ÷ \(\frac{1}{5}\) =
Answer: 35

Question 13.
\(\frac{1}{5}\) ÷ 7 =
Answer: 1//35

Question 14.
\(\frac{1}{3}\) ÷ 2 =
Answer: 1/6

Question 15.
2 ÷ \(\frac{1}{3}\) =
Answer: 1/6

Question 16.
\(\frac{1}{4}\) ÷ 2 =
Answer: 1/8

Question 17.
2 ÷ \(\frac{1}{4}\) =
Answer: 8

Question 18.
\(\frac{1}{5}\) ÷ 2 =
Answer: 1/10

Question 19.
2 ÷ \(\frac{1}{5}\) =
Answer: 10

Question 20.
3 ÷ \(\frac{1}{4}\) =
Answer: 12

Question 21.
\(\frac{1}{4}\) ÷ 3 =
Answer: 1/12

Question 22.
\(\frac{1}{4}\) ÷ 4 =
Answer: 1/16

Question 23.
4 ÷ \(\frac{1}{4}\) =
Answer: 16

Question 24.
\(\frac{1}{3}\) ÷ 3 =
Answer: 1/9

Question 25.
\(\frac{2}{3}\) ÷ 3 =
Answer: 2/9

Question 26.
\(\frac{1}{4}\) ÷ 2 =
Answer: 1/8

Question 27.
\(\frac{3}{4}\) ÷ 2 =
Answer: 3/8

Question 28.
\(\frac{1}{5}\) ÷ 2 =
Answer: 1/10

Question 29.
\(\frac{3}{5}\) ÷ 2 =
Answer: 3/10

Question 30.
\(\frac{1}{6}\) ÷ 2 =
Answer: 1/12

Question 31.
\(\frac{5}{6}\) ÷ 2 =
Answer: 5/12

Question 32.
\(\frac{5}{6}\) ÷ 3 =
Answer: 5/18

Question 33.
\(\frac{1}{6}\) ÷ 3 =
Answer: 1/18

Question 34.
3 ÷ \(\frac{1}{6}\) =
Answer: 18

Question 35.
6 ÷ \(\frac{1}{6}\) =
Answer: 36

Question 36.
7 ÷ \(\frac{1}{7}\) =
Answer: 49

Question 37.
8 ÷ \(\frac{1}{8}\) =
Answer: 64

Question 38.
9 ÷ \(\frac{1}{9}\) =
Answer: 81

Question 39.
\(\frac{1}{8}\) ÷ 7 =
Answer: 1/56

Question 40.
9 ÷ \(\frac{1}{8}\) =
Answer: 72

Question 41.
\(\frac{1}{8}\) ÷ 7 =
Answer: 1/56

Question 42.
7 ÷ \(\frac{1}{6}\) =
Answer: 42

Question 43.
9 ÷ \(\frac{1}{7}\) =
Answer: 63

Question 44.
\(\frac{1}{8}\) ÷ 9 =
Answer: 1/72

B
Divide Whole Numbers by Fractions and Fractions by Whole Numbers
Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (2)

Question 1.
\(\frac{1}{2}\) ÷ 2 =
Answer: 1/4

Question 2.
\(\frac{1}{5}\) ÷ 3 =
Answer: 1/15

Question 3.
\(\frac{1}{5}\) ÷ 4 =
Answer: 1/20

Question 4.
7 ÷ \(\frac{1}{5}\) =
Answer: 1/35

Question 5.
6 ÷ \(\frac{1}{5}\) =
Answer: 30

Question 6.
6 ÷ \(\frac{1}{5}\) =
Answer: 30

Question 7.
5 ÷ \(\frac{1}{5}\) =
Answer: 25

Question 8.
3 ÷ \(\frac{1}{5}\) =
Answer: 15

Question 9.
2 ÷ \(\frac{1}{2}\) =
Answer: 4

Question 10.
3 ÷ \(\frac{1}{2}\) =
Answer: 6

Question 11.
4 ÷ \(\frac{1}{2}\) =
Answer: 8

Question 12.
7 ÷ \(\frac{1}{2}\) =
Answer: 14

Question 13.
\(\frac{1}{2}\) ÷ 7 =
Answer: 1/14

Question 14.
\(\frac{1}{4}\) ÷ 2 =
Answer: 1/8

Question 15.
2 ÷ \(\frac{1}{4}\) =
Answer: 8

Question 16.
\(\frac{1}{3}\) ÷ 2 =
Answer: 1/6

Question 17.
2 ÷ \(\frac{1}{3}\) =
Answer: 6

Question 18.
\(\frac{1}{2}\) ÷ 2 =
Answer: 1/4

Question 19.
2 ÷ \(\frac{1}{2}\) =
Answer: 4

Question 20.
4 ÷ \(\frac{1}{4}\) =
Answer: 16

Question 21.
\(\frac{1}{3}\) ÷ 4 =
Answer: 1/12

Question 22.
\(\frac{1}{3}\) ÷ 3 =
Answer: 1/9

Question 23.
3 ÷ \(\frac{1}{3}\) =
Answer: 9

Question 24.
\(\frac{1}{4}\) ÷ 4 =
Answer: 1/16

Question 25.
\(\frac{3}{4}\) ÷ 4 =
Answer: 3/16

Question 26.
\(\frac{1}{3}\) ÷ 3 =
Answer: 1/9

Question 27.
\(\frac{2}{3}\) ÷ 3 =
Answer: 2/9

Question 28.
\(\frac{1}{6}\) ÷ 2 =
Answer: 1/12

Question 29.
\(\frac{5}{6}\) ÷ 2 =
Answer: 5/12

Question 30.
\(\frac{1}{5}\) ÷ 5 =
Answer: 1/25

Question 31.
\(\frac{3}{5}\) ÷ 5 =
Answer: 3/25

Question 32.
\(\frac{3}{5}\) ÷ 4 =
Answer: 3/20

Question 33.
\(\frac{1}{5}\) ÷ 5 =
Answer: 1/30

Question 34.
6 ÷ \(\frac{1}{5}\) =
Answer: 30

Question 35.
6 ÷ \(\frac{1}{4}\) =
Answer: 24

Question 36.
7 ÷ \(\frac{1}{6}\) =
Answer: 42

Question 37.
8 ÷ \(\frac{1}{7}\) =
Answer: 56

Question 38.
9 ÷ \(\frac{1}{8}\) =
Answer: 7 2

Question 39.
\(\frac{1}{8}\) ÷ 8 =
Answer: 1/64

Question 40.
9 ÷ \(\frac{1}{9}\) =
Answer: 81

Question 41.
\(\frac{1}{9}\) ÷ 8 =
Answer: 1/72

Question 42.
7 ÷ \(\frac{1}{7}\) =
Answer: 49

Question 43.
9 ÷ \(\frac{1}{6}\) =
Answer: 54

Question 44.
\(\frac{1}{8}\) ÷ 6 =
Answer: 1/48

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Problem Set Answer Key

Question 1.
Draw the figures in each box with the attributes listed.
a. Rhombus with no right angles
b. Rectangle with not all sides equal
c. Rhombus with 1 right angle
d. Rectangle with all sides equal
Answer:

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (3)

Question 2.
Use the figures you drew to complete the tasks below.
a. Measure the angles of the figures with your protractor, and record the measurements on the figures.
b. Use a marker or crayon to circle pairs of angles inside each figure with a sum equal to 180°. Use a different color for each pair.
Answer:

  1. 100 degrees + 80 degrees = 180 degrees
  2. 90 degrees + 90 degrees = 180 degrees
  3. 90 degrees + 90 degrees = 180 degrees
  4. 90 degrees + 90 degrees = 180 degrees

Question 3.
Draw a rhombus and a rectangle below.
a. Draw the diagonals, and measure their lengths. Record the measurements on the figure.
b. Measure the length of each segment of the diagonals from the vertex to the intersection point of the diagonals. Using a marker or crayon, color segments that have the same length. Use a different color for each different length.
Answer:

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (4)

Question 4.
a. List the properties that are shared by all of the rhombuses that you worked with today.
b. List the properties that are shared by all of the rectangles that you worked with today.
c. When can a trapezoid also be called a rhombus?
d. When can a parallelogram also be called a rectangle?
e. When can a quadrilateral also be called a rhombus?
Answer:

a.

Properties:

They have all the sides with equal length.

The pair of sides are parallel to each other

Their angles add up to 180 degress between to sides.

b.

All the angles are 90 degrees and both the pair of sides are parallel and equal

c.

A treapezoid is also called a rhombus when all the 4 sides are equal

d.

A parallelogram is also called a rectangle when all the angles measures 90 degrees

e.

A quadrilateral is also called a rhombus when all 4 sides are equal and pair of sides are parallel to each other.

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Draw a rhombus.
Answer:

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (5)

Question 2.
Draw a rectangle.
Answer:

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (6)

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Homework Answer Key

Question 1.
Use the grid paper to draw.
a. A rhombus with no right angles
Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (7)

Answer :

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (8)
b. A rhombus with 4 right angles
Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (9)

Answer :

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (10)
c. A rectangle with not all sides equal
Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (11)

Answer :

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (12)

d. A rectangle with all sides equal
Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (13)
Answer:

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (14)

Question 2.
A rhombus has a perimeter of 217 cm. What is the length of each side of the rhombus?
Answer:

Given, the perimetre of rhombus = 217 cm

In rhombus, all sides are equal.

So, 217/4 = 51 1/4

Therefore, the length of each side = 54 1/4

Question 3.
List the properties that all rhombuses share.
Answer:

Properties of rhombus:

a. All sides are equal

b. Their bisect bisect each other

c. Rhombuses are parallelograms , trapezoids

Question 4.
List the properties that all rectangles share.
Answer:

Properties of rectangles:

a.All the angles are right angles

b. Their diagnols bisect with each other

c. Rectangles are parallelograms and trapezoid.

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 18 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 5385

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.